Dizzy Gillespie

US-amerikoonsken jazzmusiiker än komponist
Tekst üüb Öömrang


Dizzy Gillespie
US-amerikoonsken jazzmusiiker än komponist Bewerke Wikidata
Minsk Bewerke Wikidata
Slachmaan Bewerke Wikidata
Stoots­bür­ger faanFerianigt Stooten faan Ameerikaa Bewerke Wikidata
Fö­ör­nöömJohn Bewerke Wikidata
Bä­äft­nöömGillespie Bewerke Wikidata
Gebursdai21. Oktuuber 1917 Bewerke Wikidata
Bäären uunCheraw Bewerke Wikidata
Sterewdai6. Janewoore 1993 Bewerke Wikidata
Stürwen uunEnglewood Bewerke Wikidata
Slach faan duasnatüürelk duas Bewerke Wikidata
Stürwen auerpankreas krääft Bewerke Wikidata
Lik steedFlushing Cemetery Bewerke Wikidata
Spreegen spriakenIngelsk Bewerke Wikidata
Ütj­bil­dangLaurinburg Institute Bewerke Wikidata
Student faanCharlie Shavers, Mario Bauza, Mary Lou Williams Bewerke Wikidata
Aktiif sant1935 Bewerke Wikidata
FulkAfro Amerikooner Bewerke Wikidata
GluuwBaha'i Bewerke Wikidata
Inst­ru­menttrompeet, stem, müs harp Bewerke Wikidata
Dis­kog­ra­fiiDizzy Gillespie diskografii Bewerke Wikidata
Mäfulger faanAmerican Academy of Arts and Letters Bewerke Wikidata
Genrejazz, bebop, Afro Kubaans jazz Bewerke Wikidata
Plaa­den­mar­kePablo Records, RCA Records, Savoy Records, The Verve Music Group, Capitol Records, Dee Gee Records Bewerke Wikidata
Iinf­lööd faanCharlie Shavers, Louis Armstrong Bewerke Wikidata
IarangNational Medal of Arts, Grammy Lifetime Achievement Award, Paul Acket Award, Kennedy Pris, Ordre des Arts et des Lettres, stäär üüb a Hollywood Walk of Fame, NEA Jazz Masters Fellowship Bewerke Wikidata
Amtelk wä­äbs­teedwww.dizzygillespie.com Bewerke Wikidata
Copyright rep­re­sen­tantAmerican Society of Composers, Authors and Publishers Bewerke Wikidata
IMDb-IDnm0318926 Bewerke Wikidata

Dizzy Gillespie (ütjspreegen: gɪˈlɛspi; * 21. Oktuuber 1917 uun Cheraw, South Carolina; † 6. Janewoore 1993 uun Englewood, New Jersey; eegentelk John Birks Gillespie) wiar en US-amerikoonsken jazzmusiiker, komponist, sjonger an bandleader. Gillespie, Thelonious Monk an Charlie Parker wiar a grünjleiern faan a bebop.

Diskografii (ütjwool)

Bewerke
  • Gillespie a.ö.: Live Sessions at Minton’s, Everest
  • Gillespie: Groovin’ High (Savoy Records) mä Charlie Parker, Dexter Gordon, Milt Jackson, Ray Brown, Kenny Clarke (1945/46)
  • Dizzy Gillespie and his Sextets & Orchestra: Shaw ‘Nuff. 1945/46
  • Gillespie: Cubana Be, Cubana Bop, Dreyfuß Jazz Reference (1946–1949)
  • Gillespie: Night in Tunisia, Dreyfuß Jazz Reference (1945–1947)
  • Gillespie: Pleyel Jazz Concert 1948 (Pariis 1948)
  • Gillespie: Pleyel Jazz Concert 1953 (mä Sarah Vaughan)
  • Dizzy Gillespie: Dee Gee Days – The Savoy Sessions 1951, 1952
  • Dizzy Gillespie, Charles Mingus, Charlie Parker, Max Roach, Bud Powell: Jazz at Massey Hall, Toronto (Kanada), 15. Mei 1953
  • Gillespie: Swing low sweet Cadillac 1967
  • Gillespie, Robbie Ameen, Branford Marsalis, Kenny Kirkland, Lonnie Plaxico: New Faces, 1984, 1985
  • Dizzy Gillespie and the United Nation Orchestra: Live at the Royal Festival Hall, London, 10. Jüüne 1989

Filmografii

Bewerke
  • 1983 Jazz in America (Embassy)
  • 1986 In Redondo Beach/Jazz in America (Embassy)
  • 1991 Dizzy Gillespie: A Night in Tunisia (VIEW)
  • 1993 Live in London (Kultur Video)
  • 1998 Dizzy Gillespie & Charles Mingus (Vidjazz)
  • 1998 Dizzy Gillespie: Ages (Vidjazz)
  • 1999 Jazz Casual: Dizzy Gillespie (Rhino)
  • 2001 Jivin'in Be-Bop (Jazz Classic Video)
  • 2001 Dizzy Gillespie: A Night in Chicago (VIEW)
  • 2001 Live at the Royal Festival Hall 1987 (Pioneer)
  • 2002 Live in Montreal (Image)
  • 2003 20th Century Jazz Masters
  • 2003 Swing Era (with Mel Tormé) (Idem)
  • 2005 Norman Granz Jazz in Montreux: Presents Dizzy Gillespie Sextet '77 (Eagle Vision USA)
  • 2005 Summer Jazz Live at New Jersey 1987 (FS World Jazz / Alpha Centauri Entertainment)
  • 2005 A Night in Havana: Dizzy Gillespie in Cuba (New Video Group)
  • 2006 Jazz Icons: Live in '58 & '70 (Universal)
  • 2008 London Concerts 1965 & 1966 (Impro-Jazz Spain)

Luke uk diar

Bewerke
  Commonskategorii: Dizzy Gillespie – Saamlang faan bilen of filmer